За све дигиталне придошлице

Алати за е-учење је блог место посвећено свим  учитељима и наставницима који желе да унапреде своју наставну праксу, учине је квалитетнијом и занимљивијом. Краћи описи алата за електронско учење и примери из праксе треба да послуже као идеје и инспирације за њихову примену у настави.

Електронско учење више не спада у домен научне фантастике, већ је постало наша свакодневица. Без обзира на то да ли је реч о потпуној онлајн-настави или на часовима само користимо електронске медије како бисмо ученицима приближили одређене наставне садржаје и учинили их очигледнијим, савремена настава је постала незамислива без електронског учења.

Захваљујући развоју интернета и ИКТ, данас смо окружени најразличитијим алатима које веома успешно можемо користити на часовима своје наставе у складу са конкретном наставном ситуацијом и потребама и интересовањима конкретних ученика. Више не корамо да користимо гомилу папира да бисмо направили плакате, укрштенице, анкете, тестове, наставне листиће за ученике…. Потребно је само да  прошетамо интернетом и одаберемо алат који нам је потребан.

У зависности од услова школе у којој радимо, одабраћемо алат који се користи онлајн или неки други који ћемо преузети и инсталирати на школски рачунар. Полако ћемо почети да сустижемо своје ученике, дигиталне урођенике.

digitalni_urodjenici

6 responses »

 1. Jugoslava каже:

  Мала, почела си у великом стилу. Одмах добри текстови и корисни линкови.

 2. alatizaeucenje каже:

  Хвала, надам се да ћу тако и наставити и да ће ови текстови моћи да послуже као инспирација наставницима да се приближе дигиталним урођеницима. 🙂

 3. uciteljicaljilja каже:

  Dopada mi se, vidim da ću ovde puno naučiti!
  Hvala. Srdačan pozdrav!

 4. alatizaeucenje каже:

  Хвала Вам свима, надам се да Вам се бар један од представљених алата допао. Надам се да ћу имати више времена у предстојећем периоду и представим још неки алат и његову примену у настави.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s