scoopit4Scoop.it је алат који може бити вишеструко искористив. Врло брзо и једноставно могуће је креирати електронски портфолио или га искористити за истраживачки рад ученика. У исто време, он омогућава да на једном месту прикупите све интернет садржаје везане за тему која вас интересује. Можда ћете најбоље сврху овог алата схватити кроз следећи филм.

Потребно је само да се региструјете, а онда можете почети да правите своју збирку корисних ресурса на интернету. Почећете тако што ћете унети одређене податке о збирци коју желите да креирате.

scoopit1

Након тога можете почети са уношењем линкова. Одаберете опцију New Post и појавиће се следећи прозор:

scoopit2

Потребно је да у првом пољу унесете имејл адресу на којој се жељени интернет садржај налази и кликнете на стрелицу десно од унете адресе. Аутоматски ће се попунити и остала поља приказана на слици, али ако вам то не одговара, слободно можете избрисати текст и уписати оно што вам се више допада. Слику која ће, такође, бити аутоматски постављена можете променити тако што ћете поставити неку своју слику из рачунара. На крају кликните на опцију POST у доњем десном углу и први интернет ресурс постаће део ваше збирке. Остале ресурсе постављате на исти начин.

Овај алат се веома успешно може искористити приликом истраживачког рада ученика, када је потребно да ученици прикупе одређене садржаје са интернета везане за тему истраживања. Тако ће се сви садржаји наћи на једном месту. Ево једног примера примене овог алата у настави географије.

scoopit3

Како изгледа збирка дигиталних филмова и дигиталних прича коришћених у настави и креираних за потребе наставе можете погледати овде, а како изгледа нешто што може послужити као електронски портфолио можете погледати овде.

Сигурна сам да ћете овај алат искористити на прави начин, јер се заиста може користити за различите наменe, а веома је једноставан.

Advertisements

About alatizaeucenje

Алати за е-учење је блог место посвећено свим учитељима и наставницима који желе да унапреде своју наставну праксу, учине је квалитетнијом и занимљивијом. Краћи описи алата за електронско учење и примери из праксе треба да послуже као идеје и инспирације за њихову примену у настави.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s