Кроз краће чланке на блогу до сада је представљено осам алата које можемо искористити за примену електронског учења. Наравно, нису сви алати подједнако добри, не користе се на исти начин и за исту намену. Поједини су функционалнији, други су мање функционални.

Који је, према Вашем мишљењу, најфункционалнији алат?

Уколико сте узели учешће у овом гласању, упознали сте једну од опција коју нуди Polldaddy. Осим гласања, помоћу овог алата можемо креирати квиз за ученике код кога је само један, од понуђених одговора, тачан. Приликом креирања квиза можемо одабрати његов изглед, одлучити да ли ћемо поставити опцију пролазности (одредити колико је процената потребно да би ученик успешно решио квиз), као и да ли желимо да ученици након решавања квиза виде све одговоре или само свој крајњи резултат. Можемо одабрати и да не желимо ученицима приказати резултате, што није баш повољна опција, јер је повратна информација о успешности веома важна, како би ученици знали колико су успешни и где су погрешили.

Оно што овај квиз чини ученицима посебно интересантним јесте могућност да у одговоре, поред текстуалног дела, поставимо слике, видео и аудио-записе. На тај начин ћемо активирати више ученичких чула, а уједно ће кроз овај додатак ученици моћи нешто више да сазнају о појмовима који су понуђени као потенцијални одговори. Ипак, код додавања фотографија треба водити рачуна да буду сличне величине, да не буду превелике, као што је то случај у квизу који је постављен као пример.

Када завршимо са креирањем квиза, можемо га послати ученицима имејлом, али је за ову опцију потребно прво да креирамо имејл групу и онда ћемо у имејл уградити квиз и тако га послати свим ученицима који су део ове групе. Осим ове могућности, квиз је могуће поделити путем директног линка, Фејсбука, Твитера или га уградити у свој блог. Ово је један од примера квиза за ученике, али слободно можете узети учешће у његовом решавању. Smeško

Помоћу овог алата можемо креирати и упитник. Креира се на сличан начин као и квиз, а такође је могуће поред текста поставити и медијске додатке. Надам се да ћете приложени упитник искрено попунити.

Последња могућност који нам Polldaddy нуди јесте оцењивање. Можемо одабрати две врсте оцена-звездице (пет звездица које могу представљати оцене од 1 до 5) и оцењивање типа свиђа ми се-не свиђа ми се. Овај чланак вам се допада или не?

Advertisements

About alatizaeucenje

Алати за е-учење је блог место посвећено свим учитељима и наставницима који желе да унапреде своју наставну праксу, учине је квалитетнијом и занимљивијом. Краћи описи алата за електронско учење и примери из праксе треба да послуже као идеје и инспирације за њихову примену у настави.

2 responses »

  1. kaliop каже:

    Колегинице, веома ми је драго да постоје овакви просветни радници у Србији. Кад погледам Ваш блог, онда видим колико ја још треба да учим. Хвала Вам за све што сте поделили с нама и желим Вам много успеха у даљем раду! Поздрав, Микица

  2. alatizaeucenje каже:

    Колегинице,
    Хвала Вам на лепим речима, а сви ми треба још много, много да учимо. 🙂 И да пронађемо мало више слободног времена да своје знање и искуство поделимо са колегама. Ово је критика на мој рачун, јер има још много алата које треба представити на овом блогу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s