Wallwisher je алат који можемо користити у различите сврхе. Можемо га употребити као огласну таблу, место за лепљење евалуационих листића, простор за заједнички рад са колегама на коме ћемо постављати и размењивати датотеке, али и за реализацију различитих занимљивих активности са ученицима. У сваком случају, овај алат обезбеђује нови начин за комуникацију.

wisher

У коју год сврху да га употребимо, на располагању нам је писање једноставних порука, додавање слика, аудио и видео-записа. Оно што је мана овог алата јесте то што подржава само енглеско писмо, тако да је немогуће текст писати ћирилицом или латиницом.

Да бисмо могли да користимо овај алат, потребно је само да се региструјемо и креирамо свој први “зид”. У зависности од тога да ли желимо да још неко уређује наш “зид” одабраћемо одређену опцију (дозволићемо другима да уносе промене или само да погледају оно што смо поставили).

Уколико се одлучимо за сарадничку варијанту, потребно је само да својим сарадницима пошаљемо адресу на којој се “зид” који смо креирали налази.

wisher1

Они ће приступити датој адреси и одмах могу започети са уношењем својих идеја, неће морати да се региструју. Довољно је само да упишу своје име код бележака које буду постављали. Ово је веома погодно за рад са ученицима млађег школског узраста, јер већина нема своје имејл-.адресе.

Један од примера примене Wallwisher-a у настави јесте креирање електронског хербаријума који ће уместо правих биљака садржавати њихове фотографије и видео-записе. Ученици ће пронаћи потребан материјал на интернету, а затим једноставно приступити адреси на којој се будући електронски хербаријум налази. Овај задатак могу радити у рачунарској учионици, али и од своје куће.

wallwisher

На готово исти начин ученици могу креирати и виртуелно склониште за ретке и угрожење животиње.

wallwisher2

Више о Wallwisher-у можете прочитати у чланку објављеном у Мајкрософтовом часопису за наставнике.

Advertisements

About alatizaeucenje

Алати за е-учење је блог место посвећено свим учитељима и наставницима који желе да унапреде своју наставну праксу, учине је квалитетнијом и занимљивијом. Краћи описи алата за електронско учење и примери из праксе треба да послуже као идеје и инспирације за њихову примену у настави.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s