Lino it са својим онлајн стикерима представља одличан алат за брзу евалуацију.

lino

На самом крају великог броја семинара углавном добијамо излазне карте-стикере, на којима треба да напишемо свој утисак о семинару, који ће предавачима послужити као повратна информација о томе да ли је и колико семинар који су реализовали био успешан.  Међутим, сада постоји модернији начин за овакву врсту евалуације-класичне стикере замењују онлајн стикери, а таблу, врата или зид на којима треба залепити стикере, замењује огласна табла на интернету.

Потребно је само да предавач постави линк ка интернет адреси на којој се ови стикери налазе и полазници ће сами одабрати боју стикера, величину и боју слова, можда неку слику или емотикон и написати свој утисак.

lino2

Овако изгледа огласна табла коју је креирала Југослава Лулић на којој су полазници написали утиске о е-семинару “Електронским учењем до креативне наставе”:

lino3

Утисци полазника семинара “Учење кроз игру помоћу интерактивних електронских вежби” на овој огласној табли изгледају овако:

lino4

Исто тако, када одржимо неки час, веома нам је важно да нам ученици кажу да ли им се одржани час допао, због чега, шта им се посебно свидело.

Уколико желимо нека детаљније информације, искористићемо евалуациони упитник, а ако, пак, желимо само да чујемо какав ја на њих оставио утисак одржани час, можемо искористити ове онлајн стикере.

Нешто детаљније о овом алату можете прочитати на Блогу о настави.

Advertisements

About alatizaeucenje

Алати за е-учење је блог место посвећено свим учитељима и наставницима који желе да унапреде своју наставну праксу, учине је квалитетнијом и занимљивијом. Краћи описи алата за електронско учење и примери из праксе треба да послуже као идеје и инспирације за њихову примену у настави.

2 responses »

  1. […] Преузето са :  Алати за е-учење […]

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s