Природа наставничког посла је таква да је стално потребно вршити евалуацију сопственог рада, али од великог значаја је и вредновање осмишљених активности од стране ученика. На тај начин ћемо сазнати колико су њима осмишљене активности биле занимљиве, да ли су им се допале, каква је била динамика рада на часу, да ли је постојала сарадња и у коликој мери, итд. У зависности од добијених резултата моћи ћемо да коригујемо и даље усмеримо своје активности.

Уколико радимо неко истраживање, често је потребно да направимо анкетни упитник помоћу кога ћемо анкетирати колеге о одређеној теми која је предмет нашег истраживања.

Ово су само неки од примера за које је потребно направити анкетни упитник, а анкетне упитнике веома брзо и једноставно можемо креирати помоћу алата SurveyMonkey који се налази на https://www.surveymonkey.com/.  Потребно је само да отворимо кориснички налог, а можемо користити и своје Гугл или Фејсбук налоге. Када направимо анкетни упитник можемо га послати имејлом одређеним особама, поставити линк ка њему или га уградити на одређену веб-страницу.

upitnik2

Овај алат нуди велики избор питања која можемо употребити (питања са једним одговором, питања са више одговора, скала процене, питања отвореног типа, итд).

upitnik3

Када сви испитаници одговоре на постављена питања, нећемо морати да сабирамо резултате и одређујемо проценте, јер ће SurveyMonkey то урадити уместо нас.

upitnik1

Како изгледа овако креиран упитник можете погледати овде.

Advertisements

About alatizaeucenje

Алати за е-учење је блог место посвећено свим учитељима и наставницима који желе да унапреде своју наставну праксу, учине је квалитетнијом и занимљивијом. Краћи описи алата за електронско учење и примери из праксе треба да послуже као идеје и инспирације за њихову примену у настави.

2 responses »

  1. […] Извор: алати за е- учење […]

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s