Глогстер (Glogster) је алат који омогућава креирање интерактивног плаката. који ће садржавати фотографије, аудио и видео-записе, презентације, различите документе. Међутим, у бесплатној верзији овог алата није могуће постављати презентације и документе, али то не умањује његову вредност, јер се и ове његове основне могућности веома функционално могу искористити.

Поред Глогстера који је намењен свим корисницима постоји и Глогстер еду (Glogster EDU) који је намењен искључиво наставницима и ученицима и представља онлајн алат за учење и поучавање. За коришћење овог алата није потребно инсталирати га, довољно је само отворити налог на http://www.glogster.com/. У оквиру свог налога можете затражити и налоге за своје ученике и добићете креативну виртуелну учионицу.

glogster1

Ученицима млађег школског узраста се веома допада креирање интерактивних плаката. Занимљива идеја за плакат јесте представљање држава које би ученици волели да посете (основне информације о држави, слике грба и заставе, фотографије главног града, мапа, аудио-запис химне, краћи видео-запис о некој занимљивости везаној за државу).

Међутим, у раду са Глогстером постоји један проблем-подржава само енглеско писмо, тако да није могуће текстове писати ћирилицом или латиницом.

Један од примера примене Глогстера у настави налази се овде.

Advertisements

About alatizaeucenje

Алати за е-учење је блог место посвећено свим учитељима и наставницима који желе да унапреде своју наставну праксу, учине је квалитетнијом и занимљивијом. Краћи описи алата за електронско учење и примери из праксе треба да послуже као идеје и инспирације за њихову примену у настави.

One response »

  1. zvonko62 каже:

    Stvarno si lepo sve uradila 🙂

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s